Waarom Avaghon?

Avaghon is een Nederlands merk en bouwt al sinds 1995 sterke en betrouwbare stalen fietsen voor de veeleisende vakantiefietser, wereldfietser en ook gravelbiker en forens.

Elke Avaghon bouwen we in eigen huis met zorg en passie op, zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Maar wat maakt Avaghon uniek?

Marco ontwerpt Avaghon

Eigen ontwerp

Al sinds 1999 maken wij zelf fietsvakanties over de hele wereld en al die kennis en ervaring stoppen wij in onze Avaghon fietsen, mede gevoed door feedback van onze klanten.

We  ontwerpen zelf de Avaghon frames, continu rekening houdend met nieuwe ontwikkelingen. Met zorg bepalen we de geometrie passend bij het doel van de fietsen, wat zorgt voor ideale rij-eigenschappen.

Een Avaghon fiets is Nederlands vakwerk; een wereldfiets uit Rotterdam.

Avaghon Dubbel Butted framebuizen

Dubbel butted framebuizen

Omdat de standaard buizen van Columbus (ZONA) en Tange te dunwandig zijn voor een sterke en stijve vakantiefiets, laten we onze buizen zelf maken bij beide bedrijven; zodat ze voldoen aan onze specificaties.

Elke Avaghon heeft dubbel butted stalen 25CrMo4 framebuizen. Dat betekent dat de buizen aan de uiteinden zijn verdikt en daarmee sterker zijn daar waar ze sterk moeten zijn en lichter, waar ze lichter kunnen zijn.

Handgebouwde fietsen van Avaghon

Handgebouwd in Rotterdam

Elke Avaghon bouwen wij zelf op in Rotterdam en ook de wielen spaken wij zelf. Zodra je een Avaghon fiets bij ons hebt besteld, laten we je frame in de door jou gekozen kleur poedercoaten in het Oosten van het land.

Intussen spaken we de wielen en zorgen we dat alle door jou gekozen onderdelen klaar liggen voor de opbouw.

Wanneer het frame terug komt kunnen we direct aan de slag met de opbouw van je Avaghon.

De levertijd is gemiddeld 6 weken na bestelling.

RAL Classic Avaghon

213 RAL kleuren

Bij elk model heb je de keuze uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat of glanzend!

We maken het er niet makkelijker op, maar wel leuker. Keuzestress? Bekijk hier eens wat andere Avaghon fietsers eerder gekozen hebben.

Elk frame is voorzien van een fosfateringslaag en dubbel laags poedercoat. Ook aan de binnenkant brengen we een beschermende tectyl laag aan. Deze combinatie zorgt voor een extra sterke en duurzame bescherming van je frame.

Avaghon trekkingfiets

Industriegelagerd balhoofd

Met een industrie balhoofd met industrielagers haal je duurzaamheid in huis. Want, in geval van slijtage is deze namelijk eenvoudig te vervangen en is er absoluut geen kans op beschadiging van je frame.

Avaghon Flatbar Grave

Kabels buitenlangs

Bij Avaghon kiezen we in de eerste plaats voor functionaliteit. Dat is ook de reden waarom bij de Avaghon fietsen de kabels niet door het frame lopen, maar buitenlangs.

Zo kun je in geval van pech onderweg eenvoudig zelf – of de lokale fietsenmaker – de kabels vervangen. Niet geheel onwenselijk als je op fietsvakantie of zelfs wereldreis bent!

Kruisframe & ovale buizen

De gekruiste achtervork maakt je Avaghon extra sterk en stijf. Voeg daarbij de ovale buizen en zwabberen krijgt geen kans meer. Pluspunt van de ovale buizen is dat de zijdelingse stijfheid nog meer toeneemt; bijkomend voordeel is dat het comfort ook toeneemt. Een win-win situatie.

Avaghon handgespaakte wielen

Handgespaakte wielen

De sterke wielen in onze Avaghon fietsen zijn handgespaakt. We gebruiken hiervoor duurzame Andra velgen of de robuuste RAD15 Storm26 velgen met dubbel butted RVS spaken en spaaknippel onderlegring.

Als finishing touch zetten we een druppel lijnzaadolie voor borging. Omdat we de wielen ‘afdrukken’is naspannen eigenlijk niet nodig.

Avaghon schuifpadden

Schuifpadden van RVS & Aluminium

Alle Avaghon frames zijn voorzien van hoogwaardige RVS met Aluminium schuifpadden om eenvoudig riem of ketting te spannen.

Deze constructie is bomb-proof en fool-proof; je kunt het namelijk niet fout doen en er is geen enkel risico op een gescheurd frame bij het spannen van je riem of ketting.

Je wiel eruit halen is overigens kinderspel, er verandert niets aan de kettinglijn. En ook het spannen is makkelijk zelf te doen en heb je dus geen kettingspanner nodig: een strakke look en functioneel!

Geschikt voor riemaandrijving

Frames geschikt voor riemaandrijving

Elk Avaghon frame is voorbereid voor riemaandrijving. De opening in het frame is subtiel weggewerkt en is ijzersterk.

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als ‘Belt drive geschikt’. De super stijve en stabiele achtervork voldoet meer dan voldoende aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

 

FAQ

Welke framemaat heb ik nodig?

Bij aanschaf van een Avaghon doen wij altijd zowel een statische als een dynamische bikefit op onze pasfiets. Hiermee kunnen wij heel precies de juiste framemaat voor je bepalen.

Hoe zwaar is een Avaghon?

Het totale gewicht van een Avaghon hangt af van de gekozen onderdelen.

Een Avaghon frame weegt tussen de 2.5 en 2.8kg, het overige gewicht zit in de gekozen onderdelen en accessoires.

Gemiddeld genomen weegt een goed afgemonteerde S28, Atlas of X29 met Rohloff naaf en Gates riemaandrijving tussen de 17 en 19 kilo. Kies je voor lichtgewicht onderdelen en minder accessoires, dan kan het veel lichter. Een Grave, Flatbar Grave of Racert met Rohloff naaf en Gates riemaandrijving heb je al vanaf slechts 13 kilo!

Hoeveel gewicht kan een Avaghon dragen?

Het maximale systeemgewicht voor een Avaghon S28, X29 en Atlas is 150 kilo. Voor een Grave, Flatbar Grave en Racert is dat 140 kg.

Heeft Avaghon ook een E-bike in het assortiment?

Bij Avaghon werken we met het Pendix eDrive systeem; dit is een direct-drive middenmotor, die je uitstekend ook niet kunt gebruiken, omdat er nauwelijks merkbaar weerstand op zit. Daarnaast is het een stil systeem. Het Pendix systeem maakt van je Avaghon een fiets met ondersteuning, die je bij schakelt wanneer het nodig is. 

Wat is de levertijd van een Avaghon fiets?

Gemiddeld genomen is de levertijd van een Avaghon fiets 6 weken. In de drukke periode kan dit enigszins oplopen, bespreek dit tijdens de bestelling.

Wat is het voordeel van staal ten opzichte van aluminium?

Met staal kun je werken met slankere buizen, omdat het materiaal van zichzelf al hele gunstige eigenschappen heeft qua sterkte en stijfheid.

Daarnaast absorbeert staal trillingen erg goed, wat voor een comfortabel rijgedrag zorgt. Het vibreert minder na.

En zeg nou zelf; een slank frame is gewoon ook heel erg mooi!

Waarom zijn de buizen van een Avaghon zo dun?

Hoogwaardig Chromolybdeen staal (ook wel bekend als 4130 of 25Crmo4) heeft een hogere vloeispanning en treksterkte dan aluminium. Hoe hoger de vloeispanning, hoe minder snel het permanent vervormt onder belasting. Hoe sterker dus je frame.

Omdat zowel de vloeispanning van chromolybdeen staal als de stijfheid een factor 3 groter is dan aluminium, heb je dus simpelweg een derde minder materiaal nodig om dezelfde sterkte en stijfheid van het frame te creëren.  Om die reden hebben stalen fietsen slankere buizen.

Leveren jullie ook titanium frames?

Ja, het is ook mogelijk om een titanium Avaghon samen te stellen. De levertijd van je fiets is dan echter wel drie maanden langer.

Verkopen jullie ook losse frames?

Ja, via de website van Bike4travel kun je ook losse Avaghon frames bij ons bestellen.

Kun je een Avaghon ook online kopen?

Nee, helaas is het niet mogelijk een Avaghon online te kopen of via een andere fietsenwinkel.

We stellen elke Avaghon zorgvuldig samen in overleg met jou en toegepast op jouw wensen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je een proefrit maakt en dat we een bikefit  op de pasfiets doen, zodat framemaat en stuur, stuurpen en zadel passen bij jouw lichaamsmaten en ideale zit. Zo kunnen we je Avaghon goed afgesteld afleveren.

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.