Custombuilt Avaghon

Van wens naar jouw droomfiets

Wij richten ons op hoogwaardige, sterke stalen vakantiefietsen en bouwen jouw droomfiets. Want daar zijn we goed in.

Omdat het (vakantie)fietsen in ons DNA zit, helpen we je stap voor stap door de mogelijkheden en vertellen we je over de eigenschappen, zodat je doordachte keuzes maakt. Keuzes, die passen bij jouw doel.

Kom langs voor advies

Vertel ons je wensen en stel je vragen. Wij leggen je alles uit over de merken, modellen en mogelijkheden. Past het niet bij je doel? Dan zeggen we dat ook.

Maak een proefrit

Stap op de fiets! Ervaar de rij-eigenschappen van onze fietsen. Bepaal voor jezelf welke fiets je het lekkerst vindt fietsen.

Stel je fiets samen

Heb je een keuze gemaakt? Samen stellen we je fiets samen en gaan wij aan de slag om jouw droomfiets te bouwen.

In detail

Bij Avaghon werken mensen met passie voor alles wat met fietsvakanties te maken heeft. Het zit in ons DNA. We zijn wereld- en vakantiefietsers in hart en nieren. Je krijgt advies uit eigen ervaring, service met een verhaal.

1. Wensen en vragen

Wat wil je met je nieuwe fiets? Door met je in gesprek te gaan, krijgen we een goed beeld van je wensen en beantwoorden we al je vragen.

2. De fietsen

Elke Avaghon heeft zijn eigen eigenschappen en mogelijkheden. Je kunt de fietsen zien, aanraken en beleven.

3. Voorkeur aandrijving

Wordt het Rohloff, Pinion of derailleur? Het is allemaal mogelijk, maar wat is het verschil eigenlijk? Na een lesje ‘aandrijvingen’, mag je ook deze allemaal ervaren.

4. Voorkeur remmen

Schijfremmen of velgremmen? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat gaat jou het meeste plezier geven? We leggen het je allemaal uit.

5. Statische fit

Om een proefrit te maken, doen wij altijd een statische fit. We meten een aantal lichaamsmaten op, zodat we een basis hebben voor de afstelling. We vragen je om je schoenen uit te doen, dus trek sokken zonder gaten aan. 😉

6. Proefrit(ten)

Beleef de Avaghon en je komt terug met een grote glimlach op je gezicht. Fiets op de verschillende modellen; test en vergelijk. Welk rijgedrag vind je het prettigst?

7. Avaghon samenstellen

Is de keuze gemaakt? Dan mag je nadenken over de kleur en de vele opties. Samen doorlopen we de mogelijkheden en ‘bestellen’ je Avaghon.

8. Dynamische bikefit

Hier komt het neusje van de zalm om de hoek kijken: de juiste afstelling én framemaat bepalen en dat doen we met een dynamische bikefit op onze pasfiets. Onze adviseurs zijn Bikefit gecertificeerd.

9. Wachten

De moeilijkste en ook leukste periode; in blijde verwachting! Terwijl je wacht, gaat het frame naar de spuiter en rapen we alle onderdelen, zodat we je Avaghon custombuilt kunnen opbouwen.

10. Afhalen van je droomfiets

Trek het beschuit met muisjes maar uit de kast, want je droomfiets is klaar! Afgesteld zoals tijdens de bikefit is bepaald.

11. Gratis onderhoudsbeurten

Bij de aanschaf zitten twee gratis onderhoudsbeurten, die je binnen een half jaar gebruikt. Uiteraard zien we je daarna graag jaarlijks terug om je Avaghon piekfijn in orde te houden.

12. Op avontuur

Stap op je Avaghon en fiets het avontuur tegemoet!

Onze adviseurs zijn Bikefit gecertificeerd

Samenwerking met de beste merken

Bij Avaghon kiezen we voor de beste merken en onderdelen.

Werkt de aanpak van Avaghon ook een beetje?

We zijn trots op de reacties van onze klanten; op onze Avaghon fietsen én ook op onze mensen en het bedrijf! Hieronder een paar van de leukste reacties uit de vele complimenten.

“Alle tijd om vrijblijvend van alles uit te proberen. Er wordt niets opgedrongen en een goede uitleg bij alle vragen die we hadden.”

Wim en Lydia uit Ede (S28)

“Uit elke antwoord op mijn vragen bleek dat ik met iemand sprak met een enorme sloot aan ervaring. Maar het meest prettige is dat alles heel ongedwongen was en met een no-nonsense en down to-earth aanpak.”

Dave uit Rotterdam (X29)

“Super: de relaxte manier waarop ik geholpen ben, de kennis van fietsen en specifiek vakantiefietsen en het luisteren naar wensen die ik had.”

Giel uit Schipluiden (X29)

“Goede en duidelijke info, geduldig, vriendelijk en de meting is top, zodat je echt een fiets op maat hebt”

Ineke uit Rotterdam (S28)

“Ik voelde me vooral prima geïnfomeerd zonder dat er zaken werden opgedrongen. Geen commercieel gesprek maar een gesprek waar het over moest gaan, een goede vakantiefiets op maat voor mijzelf.”

Peter uit Ulvenhout (X29)
“Met name de down to earth mentaliteit, het goede advies en NIET de houding van, – we willen je graag iets door je strot rammen. of je het nou nodig hebt of niet – vind ik geweldig. Ik hecht veel waarde aan advies, aandacht en service zonder opsmuk en dat heb ik hier gevonden.”
Davy uit Rotterdam (X29)

Veelgestelde vragen

Vind de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Wat is de levertijd van mijn Avaghon?

De levertijd van je Avaghon ligt tussen de 4 en 8 weken, afhankelijk van voorjaarsdrukte.

Kan ik zomaar langskomen voor een proefrit?

Ja hoor, je kunt gewoon binnenlopen bij ons in de winkel. Wil je zeker weten dat een adviseur voor je klaar staat? Maak dan een afspraak, zodat we er rekening mee kunnen houden.

Hoeveel jaar garantie biedt Avaghon?

Avaghon geeft 10 jaar garantie op het frame. Voor alle onderdelen geldt de door derden of wet vastgestelde garantieperiode met een minimum van twee jaar.

Kan ik elke kleur kiezen?

Elk model heeft zijn eigen standaard kleur inbegrepen in de prijs. Voor een geringe meerprijs heb je keus uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat en glanzend!

Kan ik Avaghon ook nog ergens anders kopen?

Nee, Avaghon is exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel in Rotterdam.

Hoe lang bestaat Avaghon al?

Avaghon is in 1995 opgericht en is sinds 2011 in handen van Marco de Wit; eigenaar van Bike4travel in Rotterdam.

Hoe weet ik wat mijn framemaat is?

Als service naar onze klanten, doen wij standaard een dynamische bikefit bij aanschaf van een Avaghon. Zo bepalen we de juiste framemaat die past bij jouw lichaam en zithouding.

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.