Avaghon

Sinds 1995

Het Avaghon avontuur begint in 1995; drie fietsliefhebbers (Geert van de Rijdt, Frenk Hochstenbach en Philip Woudenberg) starten met het design en de ontwikkeling van Avaghon vakantiefietsen.

Na verschillende modellen en verbeteringen, ziet de eerste Avaghon Series fiets niet lang daarna het daglicht.

Topkwaliteit, stalen frames met gekruiste achtervork, gebouwd met lichtgewicht double-butted chroom- molybdeen buizen en microfusie lugs.

Het merk groeit en Avaghon is inmiddels een bekende in vakantiefiets-land, gewaardeerd door zijn betrouwbaarheid en superfijne rijgedrag.

Philip en Frank hebben hun droom verwezenlijkt en gaan op zoek naar iemand met dezelfde filosofie en hang naar kwaliteit. Die iemand vinden ze in Marco de Wit.

EXCLUSIEF BIJ BIKE4TRAVEL

Op 1 februari 2011 is het een feit, Marco de Wit neemt Avaghon over en sindsdien is het merk exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel in Rotterdam.

Marco start een custombuilt programma, brengt vernieuwingen en ontwerpt nieuwe Award winning modellen. Inmiddels fietsen duizenden tevreden klanten rond op hun trouwe Avaghon; van woon-werk ritjes, tot zondagse tochtjes, weekendjes weg, vakanties én wereldreizen.

Een Avaghon brengt je overal!

Belangrijkste kenmerken

De Avaghon fietsen zijn sterke, stalen fietsen geschikt voor de dagelijkse woon-werk rit, dagtochten, fietsvakanties en wereldreizen.

  • Ovale stalen buizen voor meer comfort én zijdelingse stijfheid.

  • Betrouwbaar, stabiel en comfortabel rijgedrag

  • Custombuilt; naar wens op te bouwen

  • Ontworpen door vakantiefietsers en wereldfietsers

  • Alle frames zijn geschikt voor riemaandrijving

DE DETAILS

Tot in de kleinste details is de hoge kwaliteit terug te vinden. RVS boutjes, borgmoertjes, betrouwbare lagers en extra sterke wielen, hierin onderscheidt een Avaghon zich.

De Avaghon fietsen zijn het resultaat van kennis en intensieve samenwerking tussen gedreven en ervaren wereldfietsers, ingenieurs en framebouwers.

 

Eigen ontwerp

Avaghon fietsen ontwerpen we in eigen huis. Met de jarenlange kennis van onze eigen fietsvakanties en onze klanten, werken we continu aan verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.

Dubbel butted framebuizen

Elke Avaghon heeft dubbel butted stalen framebuizen. Dat betekent dat de buizen aan de uiteinden zijn verdikt en daarmee sterker zijn daar waar ze sterk moeten zijn.

Handgespaakte wielen

De sterke wielen in onze Avaghon fietsen zijn handgespaakt. We gebruiken duurzame Andra velgen en dubbel butted RVS spaken met borg-ring. Als finishing touch zetten we een druppel lijnzaadolie voor extra borging. Omdat we de wielen ‘afdrukken’ is naspannen eigenlijk niet nodig.

Kruisframe & ovale buizen

De gekruiste achtervork maakt je Avaghon extra sterk en stijf. Voeg daarbij de ovale buizen en zwabberen krijgt geen kans meer. Pluspunt van de ovale buizen is dat de zijdelingse stijfheid nog meer toeneemt en het comfort ook. Een win-win situatie.

Semi-geïntegreerd balhoofd

Met een semi-geïntegreerd balhoofd haal je duurzaamheid in huis. In geval van slijtage is deze eenvoudig te vervangen en is er absoluut geen kans op beschadiging van je frame.

Frames geschikt voor riemaandrijving

Alle Avaghon frames zijn geschikt voor riemaandrijving. De opening in het frame is subtiel weggewerkt en sterk. Zo kun je later je Avaghon om laten bouwen naar Roholff naaf en Gates riemaandrijving.

RVS Schuifpadden

Alle frames zijn voorzien van hoogwaardige RVS schuifpadden om ketting of riem te spannen. Zo haal je eenvoudig je wiel eruit én bouw je je fiets op elk moment om van derailleur naar Rohloff.

213 RAL kleuren

Naast de standaard kleur voor onze Avaghon modellen, heb je de keuze uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat of glanzend! We maken het niet makkelijker, maar wel leuker.

UNIEKE OPTIES

Mogelijk op elke Avaghon

AppCon 3000 USB lader

Snel en duurzaam

Laden bij lage snelheden en binnen no-time je telefoon weer vol. Dat zochten en vonden we in de AppCon 3000 van NC-17.

Hij laadt al bij snelheden van 8 km/uur, dus ook als je een keer slechte benen hebt, blijf je telefoon het gewoon doen. Hij is eenvoudig uitneembaar en heeft een eigen buffer accu die je als extra powerbank je tent in meeneemt. De flexibele kabels voorkomen dat connectors kapot getrokken worden. De AppCon 3000 is bovendien weerbestendig.

We testten de USB lader zelf in Peru en bieden dit stukje hoogstaand techniek als optie aan op elke Avaghon.

Magura schijfremmen

Weten wanneer je stil staat

We houden van betrouwbare remmen; remmen die natuurlijk aanvoelen en weinig tot geen onderhoud nodig hebben.

Daarom bieden wij – naast de bekende Shimano XT schijfremmen – de Magura schijfremmen aan. Met enkele of dubbele zuiger voor extra remkracht.

Uiteraard zetten we hier bijzonder stijve en trillingsresistente Magura schijven op.

SON Edelux met Coax

Eenvoudige aansluiting met AppCon

Met de SON Edelux II met Coax junction box sluit je heel eenvoudig je AppCon 3000 USB lader aan.

Niks geen stekkertjes en solderen, gewoon een nette kabel die je zo erin prikt. Weer een unieke optie, die wij onze klanten bieden.

In combinatie met de AppCon heb je een hele mooie set in huis, van hoge kwaliteit.

Rohloff & Gates riemaandrijving

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als Belt Drive geschikt frame.

De super stijve en stabiele achtervork voldoet aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Pinion versnellingsbak

De Avaghon S28 en X29 zijn beiden verkrijgbaar met de onderhoudsarme Pinion versnellingsbak.

Met 12 of 18 versnellingen. De Pinion versnellingsbak is stil over het hele bereik, heeft kleinere stapjes dan de Rohloff naaf én een groter bereik.

Uiteraard monteren we bij onze Pinion fietsen de Gates riemaandrijving.

Pendix E-bike

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als Belt Drive geschikt frame.

De super stijve en stabiele achtervork voldoet aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Avaghon werkt met

#avaghoninhetwild

Van weekendjes weg tot wereldreis.

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.