Avaghon

Sinds 1995

Het Avaghon avontuur begint in 1995; drie fietsliefhebbers (Geert van de Rijdt, Frenk Hochstenbach en Philip Woudenberg) starten met het design en de ontwikkeling van Avaghon vakantiefietsen.

Na verschillende modellen en verbeteringen, ziet de eerste Avaghon Series fiets niet lang daarna het daglicht.

Topkwaliteit, stalen frames met gekruiste achtervork, gebouwd met lichtgewicht double-butted chroom- molybdeen buizen en microfusie lugs.

Het merk groeit en Avaghon is inmiddels een bekende in vakantiefiets-land, gewaardeerd door zijn betrouwbaarheid en superfijne rijgedrag.

Philip en Frank hebben hun droom verwezenlijkt en gaan op zoek naar iemand met dezelfde filosofie en hang naar kwaliteit. Die iemand vinden ze in Marco de Wit.

EXCLUSIEF BIJ BIKE4TRAVEL

Op 1 februari 2011 is het een feit, Marco de Wit neemt Avaghon over en sindsdien is het merk exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel in Rotterdam.

Marco start een custombuilt programma, brengt vernieuwingen en ontwerpt nieuwe Award winning modellen. Inmiddels fietsen duizenden tevreden klanten rond op hun trouwe Avaghon; van woon-werk ritjes, tot zondagse tochtjes, weekendjes weg, vakanties én wereldreizen.

Een Avaghon brengt je overal!

Belangrijkste kenmerken

De Avaghon fietsen zijn sterke, stalen fietsen geschikt voor de dagelijkse woon-werk rit, dagtochten, fietsvakanties en wereldreizen.

  • Ovale stalen buizen voor meer comfort én zijdelingse stijfheid.

  • Betrouwbaar, stabiel en comfortabel rijgedrag

  • Custombuilt; naar wens op te bouwen

  • Ontworpen door vakantiefietsers en wereldfietsers

  • Alle frames zijn geschikt voor riemaandrijving

DE DETAILS

Tot in de kleinste details is de hoge kwaliteit terug te vinden. RVS boutjes, borgmoertjes, betrouwbare lagers en extra sterke wielen, hierin onderscheidt een Avaghon zich.

De Avaghon fietsen zijn het resultaat van kennis en intensieve samenwerking tussen gedreven en ervaren wereldfietsers, ingenieurs en framebouwers.

 

Eigen ontwerp

Al sinds 1999 maken wij fietsvakanties en al die kennis en ervaring stoppen wij in onze Avaghon fietsen, mede gevoed door feedback van onze klanten.

We ontwerpen zelf de Avaghon frames, continu rekening houdend met nieuwe ontwikkelingen. Met zorg bepalen we de geometrie passend bij het doel van de fietsen, wat zorgt voor ideale rij-eigenschappen.

Een Avaghon fiets is Nederlands vakwerk; een wereldfiets uit Rotterdam.

Dubbel butted framebuizen

Omdat de standaard buizen van Columbus (ZONA) en Tange te dunwandig zijn voor een sterke en stijve vakantiefiets, laten we onze buizen zelf maken bij beide bedrijven; zodat ze voldoen aan onze specificaties.

Elke Avaghon heeft dubbel butted stalen 25CrMo4 framebuizen. Dat betekent dat de buizen aan de uiteinden zijn verdikt en daarmee sterker zijn daar waar ze sterk moeten zijn en lichter, waar ze lichter kunnen zijn.

Handgespaakte wielen

De sterke wielen in onze Avaghon fietsen zijn handgespaakt. We gebruiken hiervoor duurzame Andra velgen of de robuuste RAD15 Storm26 velgen met dubbel butted RVS spaken en spaaknippel onderlegring.

Als finishing touch zetten we een druppel lijnzaadolie voor borging. Omdat we de wielen ‘afdrukken’is naspannen eigenlijk niet nodig.

Kruisframe & ovale buizen

De gekruiste achtervork maakt je Avaghon extra sterk en stijf. Voeg daarbij de ovale buizen en zwabberen krijgt geen kans meer. Pluspunt van de ovale buizen is dat de zijdelingse stijfheid nog meer toeneemt en het comfort ook. Een win-win situatie.

Industriegelagerd balhoofd

Met een industrie balhoofd met industrielagers haal je duurzaamheid in huis. Want, in geval van slijtage is deze namelijk eenvoudig te vervangen en is er absoluut geen kans op beschadiging van je frame.

Frames geschikt voor riemaandrijving

Elk Avaghon frame is voorbereid voor riemaandrijving. De opening in het frame is subtiel weggewerkt en is ijzersterk.

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als ‘Belt drive geschikt’. De super stijve en stabiele achtervork voldoet meer dan voldoende aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Schuifpadden van RVS & Aluminium

Alle Avaghon frames zijn voorzien van hoogwaardige RVS met Aluminium schuifpadden om eenvoudig riem of ketting te spannen.

Deze constructie is bomb-proof en fool-proof; je kunt het namelijk niet fout doen en er is geen enkel risico op een gescheurd frame bij het spannen van je riem of ketting.

Je wiel eruit halen is overigens kinderspel, er verandert niets aan de kettinglijn. En ook het spannen is makkelijk zelf te doen en heb je dus geen kettingspanner nodig: een strakke look en functioneel!

213 RAL kleuren

Bij elk model heb je de keuze uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat of glanzend!

We maken het er niet makkelijker op, maar wel leuker. Keuzestress? Bekijk hier eens wat andere Avaghon fietsers eerder gekozen hebben.

Elk frame is voorzien van een fosfateringslaag en dubbel laags poedercoat. Ook aan de binnenkant brengen we een beschermende tectyl laag aan. Deze combinatie zorgt voor een extra sterke en duurzame bescherming van je frame.

Rohloff & Gates riemaandrijving

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als Belt Drive geschikt frame.

De super stijve en stabiele achtervork voldoet aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Pinion versnellingsbak

De Avaghon S28 en X29 zijn beiden verkrijgbaar met de onderhoudsarme Pinion versnellingsbak.

Met 12 of 18 versnellingen. De Pinion versnellingsbak is stil over het hele bereik, heeft kleinere stapjes dan de Rohloff naaf én een groter bereik.

Uiteraard monteren we bij onze Pinion fietsen de Gates riemaandrijving.

Pendix E-bike

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als Belt Drive geschikt frame.

De super stijve en stabiele achtervork voldoet aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Avaghon werkt met

#avaghoninhetwild

Van weekendjes weg tot wereldreis.

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.