S26

STERKE WERELDFIETS

De Avaghon S26 is de fiets als je op zoek bent naar een sterkte 26 inch fiets zoekt. Ook wanneer je klein van stuk bent, kan deze wielmaat je net iets beter liggen.
De S26 heeft sterke, handgespaakte wielen, die veel bepakking kunnen dragen.

De ovale buizen (ChroomMolybdeen, dubbel butted) zijn met elkaar verbonden met sterke stalen lugs. Deze kostbare methode is de enige manier van verbinden waarvan het frame sterker wordt (in tegenstelling tot lassen). Én, niet te verwaarlozen, de lugs maken het frame een stuk mooier!

Een ander karakteristiek kenmerk van de S26 is de gekruiste achtervork, wat het frame zeer torsiestijf maakt en dat is dan ook duidelijk merkbaar wanneer je veel bagage aan de fiets hangt.

Wij leveren elk frame met schuifpadden, waarmee je eenvoudig je ketting of riem kunt spannen en je ook snel het achterwiel uit de fiets kunt halen met de snelspanner. Deze manier van kettingspannen zorgt ervoor dat de positie crankstel-zadel niet veranderd en je dus altijd je perfecte zithouding blijft houden.

Belangrijkste kenmerken

De Avaghon S26 is een sterke 26 inch vakantiefiets met ovale stalen buizen voor meer comfort én zijdelingse stijfheid.

  • Sterke stalen wereld- en vakantiefiets, geschikt voor zware bepakking

  • Betrouwbaar, stabiel en comfortabel rijgedrag

  • Standaard met velgremmen

  • Sterke 26 inch handgespaakte wielen

Afmontage mogelijkheden

Bouw de Avaghon S26 helemaal  naar wens op; een greep uit de mogelijkheden

Framematen

Mixte: 52

Wielen & banden

Wielmaat: 26 inch
Maximale bandenmaat: 55-559

Rohloff naaf

Gates riemaandrijving

Derailleur

(Hydraulische) velgrem

RAL kleurenkeuze

Custombuilt

Kies aandrijving, remmen,  kleur, zadel, stuur, pedalen, dragers, banden, naafdynamo, verlichting etc.

LIEFDE VOOR DE FIETS

Tot in de details

Eigen ontwerp

Avaghon fietsen ontwerpen we in eigen huis. Met de jarenlange kennis van onze eigen fietsvakanties en onze klanten, werken we continu aan verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.

Dubbel butted framebuizen

Elke Avaghon heeft dubbel butted stalen 25CrMo4 framebuizen. Dat betekent dat de buizen aan de uiteinden zijn verdikt en daarmee sterker zijn daar waar ze sterk moeten zijn en lichter, waar ze lichter moeten zijn.

Handgespaakte wielen

De sterke wielen in onze Avaghon fietsen zijn handgespaakt. We gebruiken duurzame Andra velgen en dubbel butted RVS spaken met borg-ring. Als finishing touch zetten we een druppel lijnzaadolie voor extra borging. Omdat we de wielen ‘afdrukken’ is naspannen eigenlijk niet nodig.

Kruisframe & ovale buizen

De gekruiste achtervork maakt je Avaghon extra sterk en stijf. Voeg daarbij de ovale buizen en zwabberen krijgt geen kans meer. Pluspunt van de ovale buizen is dat de zijdelingse stijfheid nog meer toeneemt en het comfort ook. Een win-win situatie.

In hoogte verstelbare stuurpen

Op de Avaghon S26 monteren we een draadbalhoofd met externe cups. Dit is het enige systeem wat heel makkelijk in hoogte verstelbaar is. Hiermee haal je duurzaamheid in huis én flexibiliteit. In geval van slijtage is het balhoofd eenvoudig te vervangen en is er absoluut geen kans op beschadiging van je frame. Wil je je zitpositie toch nog aanpassen, dan is dat eenvoudig te doen.

Frames geschikt voor riemaandrijving

Alle Avaghon frames zijn geschikt voor riemaandrijving. De opening in het frame is subtiel weggewerkt en sterk. Zo kun je later je Avaghon om laten bouwen naar Roholff naaf en Gates riemaandrijving.

RVS Schuifpadden

Alle frames zijn voorzien van hoogwaardige RVS schuifpadden om ketting of riem te spannen. Zo haal je eenvoudig je wiel eruit én bouw je je fiets op elk moment om van derailleur naar Rohloff.

213 RAL kleuren

Naast de standaard kleur voor onze Avaghon modellen, heb je de keuze uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat of glanzend! We maken het niet makkelijker, maar wel leuker.

Interesse in de S26 Mixte 52?

Kom langs voor advies en het samenstellen

GEOMETRIE

Alle maten zijn aangegeven in millimeters.

FRAMEMAAT 52 Mixte (Dames)
ZITBUISLENGTE
520
BOVENBUISLENGTE
545
BALHOOFDBUISLENGTE
140
VORKSPRONG
55

#avaghoninhetwild

Van weekendjes weg tot wereldreis.

 

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.