Racert

DE SNELHEIDSDUIVEL

Met de Avaghon Racert haal je een snelle, stabiele en sterke fiets in huis. Dit maakt dat dit onderhoudsarme model uitermate geschikt is voor het snelle woon-werk verkeer én toertochten. Het hele jaar door!
Of dat nu met of zonder bagage is, want de Racert is stijf genoeg met zijn Dubbel Butted 4130 ChroMo buizen en stalen of carbon voorvork. De keuze is aan jou, want ook de Racert is custombuilt en daarom naar eigen wens samen te stellen.

De Racert gaat voorbij aan de klassieke randonneur en heeft een comfortabele zithouding en is toch lekker sportief. Zonder pijntjes geniet je van vele uren in het zadel, terwijl de kilometers licht onder je wielen voorbij vliegen. Hij heeft een stabiele en vertrouwde wegligging, snijdt scherp door de bochten en is door de kortere achtervork zeer wendbaar. De Racert is de lichtste fiets in ons assortiment en is ook als échte racefiets of gravelbike op te bouwen.

Met de betrouwbare Tubus dragers bouw je de Racert eenvoudig op tot een randonneur van formaat. Hij is sterk genoeg voor al je bagage en dat maakt ‘m een sportieve vakantiefiets voor de gebaande paden naar bijvoorbeeld Santiago de Compostella. Of kies ‘m zonder dragers voor lange toertochten als Parijs – Brest en je bikepacking-avontuur tijdens de Transcontinental Race.

Belangrijkste kenmerken

De Avaghon Racert is een sterke en sportieve randonneur met ovale stalen buizen voor meer comfort én zijdelingse stijfheid.

  • Sterke stalen randonneur; comfortabel met of zonder bepakking

  • Betrouwbaar, stabiel en comfortabel rijgedrag

  • Eerste stalen randonneur met Rohloff en riemaandrijving

  • Maximaal 35mm banden mogelijk (met spatborden max. 30mm)

  • Standaard met schijfremmen

Afmontage mogelijkheden

Bouw de Racert helemaal  naar wens op; een greep uit de mogelijkheden

Framematen

Heren: M – L – XL

Wielen & banden

Wielmaat: 28 inch
Maximale bandenmaat: 35-622

Rohloff naaf

Gates riemaandrijving

Derailleur

(Hydraulische) schijfrem

Stalen of Carbon voorvork

RAL kleurenkeuze

Custombuilt

Kies aandrijving, remmen,  kleur, zadel, stuur, pedalen, dragers, banden, naafdynamo, verlichting etc.

LIEFDE VOOR DE FIETS

Tot in de details

Eigen ontwerp

Al sinds 1999 maken wij fietsvakanties en al die kennis en ervaring stoppen wij in onze Avaghon fietsen, mede gevoed door feedback van onze klanten.

We ontwerpen zelf de Avaghon frames, continu rekening houdend met nieuwe ontwikkelingen. Met zorg bepalen we de geometrie passend bij het doel van de fietsen, wat zorgt voor ideale rij-eigenschappen.

Een Avaghon fiets is Nederlands vakwerk; een wereldfiets uit Rotterdam.

Dubbel butted framebuizen

Omdat de standaard buizen van Columbus (ZONA) en Tange te dunwandig zijn voor een sterke en stijve vakantiefiets, laten we onze buizen zelf maken bij beide bedrijven; zodat ze voldoen aan onze specificaties.

Elke Avaghon heeft dubbel butted stalen 25CrMo4 framebuizen. Dat betekent dat de buizen aan de uiteinden zijn verdikt en daarmee sterker zijn daar waar ze sterk moeten zijn en lichter, waar ze lichter kunnen zijn.

Handgespaakte wielen

De sterke wielen in onze Avaghon fietsen zijn handgespaakt. We gebruiken hiervoor duurzame Andra velgen of de robuuste RAD15 Storm26 velgen met dubbel butted RVS spaken en spaaknippel onderlegring.

Als finishing touch zetten we een druppel lijnzaadolie voor borging. Omdat we de wielen ‘afdrukken’is naspannen eigenlijk niet nodig.

Kruisframe & ovale buizen

De gekruiste achtervork maakt je Avaghon extra sterk en stijf. Voeg daarbij de ovale buizen en zwabberen krijgt geen kans meer. Pluspunt van de ovale buizen is dat de zijdelingse stijfheid nog meer toeneemt en het comfort ook. Een win-win situatie.

Industriegelagerd balhoofd

Met een industrie balhoofd met industrielagers haal je duurzaamheid in huis. Want, in geval van slijtage is deze namelijk eenvoudig te vervangen en is er absoluut geen kans op beschadiging van je frame.

Frames geschikt voor riemaandrijving

Elk Avaghon frame is voorbereid voor riemaandrijving. De opening in het frame is subtiel weggewerkt en is ijzersterk.

De Avaghon frames zijn al in 2010 door Rohloff en Gates gecertificeerd als ‘Belt drive geschikt’. De super stijve en stabiele achtervork voldoet meer dan voldoende aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste!

Schuifpadden van RVS & Aluminium

Alle Avaghon frames zijn voorzien van hoogwaardige RVS met Aluminium schuifpadden om eenvoudig riem of ketting te spannen.

Deze constructie is bomb-proof en fool-proof; je kunt het namelijk niet fout doen en er is geen enkel risico op een gescheurd frame bij het spannen van je riem of ketting.

Je wiel eruit halen is overigens kinderspel, er verandert niets aan de kettinglijn. En ook het spannen is makkelijk zelf te doen en heb je dus geen kettingspanner nodig: een strakke look en functioneel!

213 RAL kleuren

Bij elk model heb je de keuze uit maar liefst 213 RAL kleuren; mat of glanzend!

We maken het er niet makkelijker op, maar wel leuker. Keuzestress? Bekijk hier eens wat andere Avaghon fietsers eerder gekozen hebben.

Elk frame is voorzien van een fosfateringslaag en dubbel laags poedercoat. Ook aan de binnenkant brengen we een beschermende tectyl laag aan. Deze combinatie zorgt voor een extra sterke en duurzame bescherming van je frame.

DE RACERT PROBEREN?

Kom langs voor advies en een proefrit

GEOMETRIE

Alle maten zijn aangegeven in millimeters.
Ervaar de Racert tijdens een proefrit.

T

V

U

J

A = ZITBUISLENGTE

B = BOVENBUISLENGTE

C = ZITBUISHOEK

D = BALHOOFDBUISHOEK

E  = LIGGENDE ACHTERVORKLENGTE

F = BALHOOFDBUISLENGTE

G = WIELBASIS

H = BOTTOM BRACKET DROP

J = TRAPASHOOGTE

R = REACH

S = STACK

T = VORKSPRONG

U = NALOOP

V = OVERSTAPHOOGTE

FRAMEMAAT M L XL
ZITBUISLENGTE
530 570 610
BOVENBUISLENGTE
545 565 585
ZITBUISHOEK
73° 73° 73,5°
BALHOOFDBUISHOEK
72° 72° 72,5°
LIGGENDE
ACHTERVORKLENGTE
420 420 420
BALHOOFDBUISLENGTE
150 170 190
WIELBASIS
1009 1023 1037
BOTTOM BRACKET DROP
70 70 70
OVERSTAPHOOGTE
750 790 820
TRAPASHOOGTE
273 273 273
STACK
575 594 615
REACH
369 383 403
VORKSPRONG
45 45 45
NALOOP
58 57 57

#avaghoninhetwild

Van weekendjes weg tot wereldreis.

 

Avaghon

Satijnbloem 41
3068JP Rotterdam
Nederland

010 46 26 909

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag - donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Zondag: gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Exclusief verkrijgbaar bij Bike4travel


© 1995 - Avaghon. Alle rechten voorbehouden.