Historie

Hoe het allemaal begon

In 1995 zijn Geert van de Rijdt, Frenk Hochstenbach en Philip Woudenberg gestart met het ontwikkelen van het eigen merk 'Avaghon' bij Dynamo Rijwielen.
Later is Michiel Boulogne, één van de oprichters van 'De Fietsenmaker' in Arnhem, het team komen versterken.

Lough 'Avaghon' is overigens de naam een Iers meertje. De maatframes werden eerst in Nederland gebouwd maar tegenwoordig gebeurt dat in Duitsland en Belgie.

Vanuit de jarenlange ervaring met topkwaliteit trekkingfietsen zoals Avaghon maatfietsen en de Villiger Cabonga, heeft Dynamo Rijwielen in 2005 AvaghonSeries ontwikkeld. Dit is een topkwaliteit frame met een gekruiste achtervork, gebouwd met lichtgewicht double-butted chroom-molybdeen buizen en microfusie lugs. Alle expertise opgedaan tijdens de bouw van trekkingfietsen heeft uiteindelijk geleid tot AvaghonSeries, de absolute top. Sindsdien heeft het merk een stormachtige groei door gemaakt.

Avaghon Series S28 Avaghon Series S26

Door de vele reiservaringen en goede testrapporten staat Avaghon goed aangeschreven bij zowel wereldfietsers als forensen en vakantiefietsers.
De klantenkring beslaat heel Nederland, Vlaanderen, Duitsland én Scandinavië.
In 2008 zijn de Avaghon-tandems aan het assortiment toegevoegd.

Dynamo Rijwielen

Dynamo is in 1984 begonnen als fietsenwinkel in Nijmegen en geboren uit liefde voor fietsen en jarenlange ervaring in fietsvakanties.
Sinds 1 april 2001 is Dynamo gefuseerd met ReCycle in Wageningen en werd Dynamo omgedoopt in Dynamo Rijwielen Import. Dynamo Rijwielen werd daarbij de fabrikant van Avaghon fietsen. Philip Woudenberg en Frank Verlinden waren de twee vennoten die in Wageningen het merk verder uitbouwden.

Avaghons bij Bike4travel

Avaghons werden tot 1 februari, 2011 bij fietsenwinkel ReCycle in Wageningen verkocht. Bike4travel heeft het stokje overgenomen en de Avaghon fietsen zijn exclusief te koop bij ons in Rotterdam. De nieuwe eigenaar, Marco de Wit, heeft in 2015 een nieuwe telg toegevoegd aan het assortiment: de X-29 waarmee Avaghon meteen een Op Pad Outdoor Award in de wacht sleepte! En Marco heeft de smaak van het ontwerpen te pakken, want in 2016 zal het assortiment Avaghon fietsen nóg verder uitgebreid worden.