Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/bike4tra/public_html/avaghon.nl/administrator/components/com_zoo/tables/category.php on line 222

Gates Belt drive en Rohloff

De Avaghon Series frames zijn sinds 2010 geschikt voor de onderhouds vriendelijke riemaandrijving van Gates.

De riemaandrijving wordt gecombineerd met een versnellingsnaaf en bij Avaghon is dit vaak een Rohloff naaf. Het onderhoud van een fiets met Rohloff naaf wordt al een stuk aangenamer dan van een derailleur fiets, maar om het helemaal af te maken is de Belt drive de ultieme onderhoudsarme oplossing.

De aandrijfriem hoeft niet gesmeerd te worden. Dus geen vet en viezigheid meer.
De aandrijfriem loopt altijd soepel.
De aandrijfriem gaat 2 tot 3 keer zo lang mee als een ketting.

De Avaghon Series frames zijn door Rohloff en Gates gecertificeerd als Belt Drive geschikt frame. De super stijve en stabiele achtervork voldoet aan de stijfheidseisen en aan de vereiste nauwkeurigheid. (De stijfheid is zelfs een factor twee hoger dan het minimum vereiste)

We gebruiken nog de traditionele CDX/CDC riem en tandwielen. Omdat deze een stuk langer meegaat dan de Centertrack versie. 
En ook de tandwiel verhouding 55-22 tanden zorgt voor een extra lange levensduur en voorkomt doortrappen als de riemspanning te laag is.

 


Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/bike4tra/public_html/avaghon.nl/media/zoo/applications/product/templates/avaghon_fietsen/_categories.php on line 63