Review Avaghon X-29

on zondag, 15 november 2015.

Norbert van Rijn

Review Avaghon X-29

Ik wil even kort terugkoppelen over de ervaringen met de Avaghon X-29. Ik ben nl uitermate gelukkig met de fiets. Ik heb deze nu een aantal weken en heb al een aantal mooie (dag)tochten gemaakt, de eerste ervaringen zijn uitermate positief. Het frame is heel stijf en toch comfortabel. Het stuurgedrag is direct en strak. Ik denk dat met name de goede en stijve vork daar debet aan is. Wat een verschil met de oude Singular van mij die zeker in bochtenwerk kon zwabberen. De x-29 is geen ‘ gooi en smijt’ fiets, maar daar is ook het totale gewicht mede debet aan, (zware vork, Rohloff, Jones stuur), maar de nadruk ligt eerder op betrouwbaarheid, comfort, duurzaamheid.

Misschien kun je ook mijn dank doorgeven aan je collega die de fiets heeft opgebouwd, echt complimenten. Alles draait en schakelt goed en belangrijk ook dat hij oog heeft voor details, zo zijn de remmen en het drageetje perfect gemonteerd (goede schroefje etc). Juist die details vind ik ook belangrijk en ik kan zien dat de fiets met ‘liefde’ is opgebouwd. Dat is fijn. Ik zie en merk dus dat het door een vakman in elkaar is gezet, complimenten!

ik heb zelf een paar kleine aanpassingen gedaan, maar dat is meer de hoogte van de stuurpen (ringetjes er tussen) en het stuurtje heb ik voorzien van andere grips, handlebar tape.

Ik voel me lekker op de x-29 en daar gaat het om. De bike is mooi geworden en ook blij met de kleur (ook heel mooi), ook goed dat ik toch voor de M heb gekozen.

1 klein puntje is nog de crank, volgens mij moet er nog een ringetje bij de bracketpot om de passing met de crank meer passend te maken, maar dat is echt een detail, want het draait goed.

Binnenkort kom ik langs met de auto om de oude singular die nog bij jullie staat, op te halen.

Vooralsnog dank en tot binnenkort.

groet!
Norbert

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast