Mijn Avaghon en ik

Avaghon rijders zijn trots op hun fiets en hebben er een buitengewone band mee. Hieronder vertellen een aantal van hen waarom hún Avaghon zo speciaal is en wat het rijden er op voor hen zo'n speciale beleving maakt.

Wanneer u ook een Avaghon heeft en daar iets over wilt vertellen kunt u hier een foto en tekst uploaden.

Avaghon Series

Chris en Yvon

Avaghon Series

Afgelopen zondag fietstochtje gemaakt met 2 trotse eigenaren van een nieuwe Avaghon fiets.

X-29

Marco

X-29

Met de X-29 het mountainbike parcours in Rotterdam verkend. Hij ligt lekker scherp in de bochten!

Review Avaghon X-29

Norbert van Rijn

Review Avaghon X-29

Ik wil even kort terugkoppelen over de ervaringen met de Avaghon X-29. Ik ben nl uitermate gelukkig met de fiets. Ik heb deze nu een aantal weken en heb al een aantal mooie (dag)tochten gemaakt, de eerste ervaringen zijn uitermate positief. Het frame is heel stijf en toch comfortabel. Het stuurgedrag is direct en strak. Ik denk dat met name de goede en stijve vork daar debet aan is. Wat een verschil met de oude Singular van mij die zeker in bochtenwerk kon zwabberen. De x-29 is geen ‘ gooi en smijt’ fiets, maar daar is ook het totale gewicht mede debet aan, (zware vork, Rohloff, Jones stuur), maar de nadruk ligt eerder op betrouwbaarheid, comfort, duurzaamheid.

Misschien kun je ook mijn dank doorgeven aan je collega die de fiets heeft opgebouwd, echt complimenten. Alles draait en schakelt goed en belangrijk ook dat hij oog heeft voor details, zo zijn de remmen en het drageetje perfect gemonteerd (goede schroefje etc). Juist die details vind ik ook belangrijk en ik kan zien dat de fiets met ‘liefde’ is opgebouwd. Dat is fijn. Ik zie en merk dus dat het door een vakman in elkaar is gezet, complimenten!

ik heb zelf een paar kleine aanpassingen gedaan, maar dat is meer de hoogte van de stuurpen (ringetjes er tussen) en het stuurtje heb ik voorzien van andere grips, handlebar tape.

Ik voel me lekker op de x-29 en daar gaat het om. De bike is mooi geworden en ook blij met de kleur (ook heel mooi), ook goed dat ik toch voor de M heb gekozen.

1 klein puntje is nog de crank, volgens mij moet er nog een ringetje bij de bracketpot om de passing met de crank meer passend te maken, maar dat is echt een detail, want het draait goed.

Binnenkort kom ik langs met de auto om de oude singular die nog bij jullie staat, op te halen.

Vooralsnog dank en tot binnenkort.

groet!
Norbert

Avaghon Series 28.0 met rohloff

Henry Hagen

Avaghon Series 28.0 met rohloff

Ik ben geen wereldfietser en heb sinds 5 jaar toch een Avaghon. Na jarenlang derailleurs is de Rohloff een verademing voor dagelijks woon-werkverkeer in alle seizoenen en bij elk weer, zowel qua onderhoud als qua rijplezier. En op de jaarlijkse kampeervakanties in Nederland en omgeving geeft het frame geeft ook bij volle bepakking geen krip, de fiets blijft rijden als een trein. Dus: je hoeft niet naar de Andes of naar de Chinese binnenlanden om een Avaghon te rijden. Ik heb elke dag vakantie want ik stap elke dag op mijn Avaghon! Hierbij een paar plaatjes, níet De Brug tussen Denemarken en Zweden, maar tussen Flevoland en de Noordoostpolder... en de camping is bij een steenfabriek aan de IJssel.

Avaghon Series 26.0 Derailleur

Roald

Avaghon Series 26.0 Derailleur

Als Europafietser fiets ik graag door afwisselend landschap. Veelal verharde wegen die ik regelmatig afwissel met smalle onverharde paadjes en karresporen.

Nieuw-Zeelander op zijn Avaghon

Stephen

Nieuw-Zeelander op zijn Avaghon
De Nieuw-Zeelander Stephen en zijn vrouw zijn hun fietsreis in Nederland begonnen omdat Stephen een Avaghon wilde. Via de telefoon en mail hebben we de fiets samengesteld en de afmetingen bepaald. Daarna direct vanaf Schiphol naar Rotterdam en dan op de fiets verder naar Rome.

S26 Rohloffs door Zuid Amerika

Werner en Linda

S26 Rohloffs door Zuid Amerika

Onderweg van Santiago naar Ushuaia

Van de Westkust naar de Oostkust van Amerika

Paul Kranendonk

Van de Westkust naar de Oostkust van Amerika

35 dagen fietsen 2 rustdagen en 5102Km verder op een Avaghon met Rohloff en Beltdrive, die zich al die tijd als een vorst heeft gedragen. Wat een heerlijke fiets! Ik heb zelfs de remmen niet eens bij hoeven stellen. Alle weersomstandigheden zijn eroverheen gegaan. Van diep onder nul tot ver daarboven. Voor deze tocht heb ik grotendeels de Southern Tier gevolgd, een route uitgezet door de American Adventure Cycling Association. Dit is de enige overlandroute die goed te doen is in de winter.Erg afwisselende landschappen en heel erg veel vriendelijke geinteresseerde Amerikanen onderweg. Ook veel belangstelling voor de Avaghon, want een fiets met snaar en Rohloff dat is in Amerika echt een bezienswaardigheid.

Marco z'n S26 met riem

Marco de Wit

Marco z'n S26 met riem
Het eerste prototype Avaghon met riemaandrijving heb ik in 2010 laten bouwen. En met een paar kleine verbeteringen zijn ze een paar maanden later in productie gegaan. Nog steeds net zo enthousiast als de eerste kilometers.

Randonneur RVS

Henk Kamphuis

Randonneur RVS
Mijn eerste handgebouwde fiets kocht ik in Nijmegen[Dynamo]. In 2002 kwam daar een mooie RVS randonneur bij. Ik fiets op deze RVS randonneur nog steeds mijn Brevetten, dit zijn lange tochten van 200-300-400-600 km. ook fietste ik Parijs-Brest-Parijs op deze fiets. Door de goede geometrie en rustig stuur gedrag kan ik uren achter elkaar in het zadel blijven. De Schmith naafdynamo en Son Edelux voor lamp zorgen voor voldoende licht in de nacht. Elk onderdeel is nog steeds authentiek. Ik hoop er nog zeer veel kilometers met plezier op te maken. Henk Kamphuis

Terug van onze tocht

Nico en Willemien

Terug van onze tocht

Wij zijn weer terug van onze tocht door Nederland op de Avaghon tandem.
We hebben er nu sinds 3 juli ruim 1000 km opzitten zonder problemen.
De tandem heeft zich uitstekend gehouden. Hij fietst zelfs beter met bepakking dan zonder.
Met name op modderige paadjes gaat ie strak rechtdoor.

We hebben met de tandem veel bekijks. Veel mensen vragen ons hoe we aan die tandem zijn gekomen en vertellen dan ons verhaal. Uiteraard met vermelding van jullie zaak. Allemaal gratis reclame dus. ;-)

We zijn overigens iemand onderweg tegengekomen met een Rohloff naaf uit 2003. Deze had een viercijferig nummer dat begon met 19. Al een oudje dus. Hij vertelde ook dat hij weinig problemen ermee had ondervonden.

Dank nog voor al jullie hulp en ondersteuning en zorgen dat de tandem op tijd klaar was voor onze vakantie. Zodra het foto en video materiaal online staat, zal ik jullie de link sturen.
Ik heb een foto bijgesloten van de bepakte fiets bij de watermolen bij Singraven. Als jullie willen mag je deze mail en de foto van de fiets op jullie Ervaringen site zetten.

Met vriendelijke groet,
Willemien en Nico

Eerste fietsvakantie op tandem

Mischa en Suzanne

Eerste fietsvakantie op tandem

Onze eerste echte fietstocht met de tandem (en BOB) zit er op en is erg goed bevallen. We hebben een rondje in Zwitserland gefietst en de fiets dus ook in heuvelachtig terrein kunnen testen. Het was vooral erg gezellig, samen op één fiets.

Ook het gebruik van de Rohloff naaf bevalt zeer goed. Vooral in heuvelachtig terrein vind ik het makkelijk dat je snel over een groot bereik kunt schakelen. Met een tandem gaat bergop de snelheid toch wat sneller uit de fiets dan met een gewone fiets. Je hoeft nu niet meer tegelijk zowel voor als achter te schakelen. Erg handig.

De derde rem was wel echt nodig. In sommige afdalingen zijn we een aantal keer gestopt om de velgen en de schijfrem te laten afkoelen. Hoewel ik nooit aan mijn velgen gevoeld heb na een afdaling op een gewone fiets, had ik toch het idee dat deze behoorlijk heet waren.

Al met al zijn we erg blij met de tandem.

Groeten van Mischa en Suzanne

Jan-Willem en Toto in Noorwegen

Jan-Willem Overmars

Jan-Willem en Toto in Noorwegen

Beste Philip,

Wij hebben echt heeeeeeerlijk genoten op jullie tandem! We kijken uit naar de volgende tocht. Misschien wel Laos deze winter, als het even uit komt met school en dat soort zaken.

Het Avaghon frame is heerlijk stijf. Ook met vakantie bagage. Alleen het karretje dat wij hebben kan bij hogere snelheden een zwabber veroorzaken die ik ook nog in mijn stuur voel. Oplossing: karretje gelijk en niet te hoog beladen.

Trappers zoals je mailde door een fietsenmaker er af laten draaien. De volgende ochtend met eigen kortere steeksleutel de trappers op het vliegveld er makkelijk af gekregen. Met Ryanair voor 10 euro pp en tandem voor 30 euro naar huis gevlogen. Ryanair is een aanrader, mochten jij en je vriendin (of je vrouw?) ook een tandem tocht wat verder weg willen maken.

Veel groeten,Jan willem (ook namens Toto)

JanWillemToto Tandem Rohloff5

<<  1 2 [34  >>